Rakentaminen

Rakennamme laadukasta dataverkkoa

Rakennamme modernin yhteiskunnan toiminnan edellyttämät tietoliikenneyhteydet avaimet käteen -toimituksina koko Suomen alueella.

Empowerin 100 projektijohdon ammattilaista toteuttaa vastuullisesti ja laadukkaasti vuosittain yhteensä noin 6 000 erikokoista mobiili- ja kiinteän verkon rakentamisprojektia. Suunnittelu- ja dokumentointipalvelut kuuluvat tarjoamamme rakennuspalvelujen kokonaisuuteen.

Lisäksi Empowerin rakennuspalveluihin kuuluu telematiikkaan liittyvä rakentaminen, kuten valvontajärjestelmälaitteiden asennustyöt ja järjestelmän vaatimat kaapelointityöt

Mobiiliverkon rakennuspalvelut

Autamme asiakkaitamme laajentamaan ja parantamaan mobiiliverkkoja kaikkialla Suomessa. Toteutamme vuosittain noin 1 000 mobiiliverkon tukiasemaprojektia. Tukiasemaprojektit voidaan toteuttaa avaimet käteen -toimituksina, ja ne sisältävät suunnittelun, luvituksen, masto- ja laiterakentamisen, kuituyhteyden rakentamisen tukiasemalle sekä projektin dokumentoinnin.

Kiinteän kuituverkon rakennuspalvelut

Kiinteän kuituverkon rakentamisessa tarjoamme asiakkaillemme uusimmat menetelmät, joilla vähennämme rakentamisesta aiheutuvia ympäristö- sekä asukashaittoja. Tällainen käyttämämme menetelmä on esimerkiksi mikro-ojitus, jonka avulla rakennamme valokuituverkkoja erityisesti asuinalueilla. Mikro-ojituksella tietoliikenneverkkojen rakentaminen on huomattavasti nopeampaa, ja se aiheuttaa vähemmän häiriöitä asukkaille perinteisiin menetelmiin verrattuna.

Palvelutarjontamme sisältää myös laiterakentamisen. Ammattilaisemme toteuttavat laiterakentamisen projektit suunnittelusta loppudokumentointiin laadukkaasti. Toteutamme sekä uusien kohteiden rakentamisen että vaativat verkon muutostyöt.

Avoin kuitu mikro-ojitustekniikalla
CASE: TELIA

Empower rakensi Telialle Avoin kuitu -mallilla valokuituyhteydet Helsingin Länsi-Pakilaan. Rakentamisessa pilotoitiin yhdessä Telian kanssa mikro-ojitusta, joka on ympäristöystävällisempi, nopeampi ja häiriöttömämpi menetelmä perinteiseen kaivuuseen verrattuna.

Sisäverkon rakentamispalvelut

Matkapuhelimen ja mobiililaitteiden käyttö on kaikille meille arkipäivää ja harmittavan usein kohtaamme tilanteita, joissa yhteydet eivät toimi. Valtaosa matkapuhelimien käytöstä tapahtuu kiinteistön seinien sisäpuolelta, minkä vuoksi on tärkeä tarjota kiinteistöissä asioiville ja työskenteleville toimivat yhteydet. Useissa kiinteistöissä on myös tarve kaikkien operaattoreiden kuuluvuudelle. Me Empowerilla toteutamme sisäverkkoja monioperaattoriverkkoja kokonaispalveluna suunnittelusta ylläpitoon ja varmistamme, että mobiililaitteet toimivat häiriöttä. Monioperaattoriverkko tarkoittaa, että voimme yhdistää samaan verkkoon kaupallisten operaattorien kanssa myös Viranomaisverkko Virven. Jos rakennuslupa edellyttää Virve-verkon toteutusta, on sen muuttaminen monioperaattoriverkoksi jo suunnitteluvaiheessa kustannustehokkain malli.

Tampereen rantatunnelin monioperaattoriverkko
CASE: Lemminkäinen Infra Oy

Empower toteutti rantatunnelin kattavan monioperaattoriverkon, joka palvelee kaikkia kaupallisia operaattoreita (Dna, Elisa ja Telia). Yhteistyö sujui erittäin mallikkaasti haastavissa tunneliolosuhteissa, jossa työn virtauttaminen sekä yhteistyö muiden urakoitsijoiden kanssa toimi saumattomasti.  

Haluatko lisätietoja?